Граждански протести ще се проведат днес в Сараево, Мостар и

...
 
Граждански протести ще се проведат днес в Сараево, Мостар и
Коментари Харесай

Протести срещу насилието над жени в Сараево

 

Граждански митинги ще се проведат през днешния ден в Сараево, Мостар и Зеница поради тройното ликвидиране в петък в Градачац, Югоизточна Босна, оповестява Българска телеграфна агенция.

Протестите ще се концентрират върху казуса с насилието над дами в Босна и Херцеговина и неуспехите в битката с него.

Лично кметът на Сараево Бенджамина Карич прикани за митинги в Сараево против насилието против дами. Карич предложения всички жители да дойдат в 18 часа пред катедралата в босненската столица. По същото време в Мостар стартират митингите „ Спрете убийствата на дами “, които ще се проведат на „ Испанския площад “.

„ Убийствата на дами у нас са действителност и с всяка минала година стават все по-чести и като такива не могат и не би трябвало да бъдат подценявани “, обявиха уредниците на митинга. Обществеността сега се пита дали полицията и прокуратурата в кантон Тузла са създали задоволително, с цел да предотвратят убийството на Низама Хечимович, която беше убита по изключително нечовечен метод, с огнестрелно оръжие и онлайн в Инстаграм от колегата си след жесток побой. След това той умъртви още двама души в Градачац и рани други трима.

Властите в Тузла започнаха следствие поради подозрения, че някой от полицията е издал местонахождението на убитата жена, както и че тя е подавала сигнал за принуждение.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР